Informatie

Pedagogisch plan

Kinderkolder heeft een pedagogisch werkplan. Hierin staat heel uitvoerig beschreven hoe wij met de kinderen omgaan en wat wij belangrijk vinden in de opvoeding. Dit pedagogisch werkplan krijgt elke ouder tijdens het kennismakingsgesprek. Het is ook apart op te vragen voor geïnteresseerden.

Benodigdheden voor de verzorging

Kinderkolder zorgt voor: billendoekjes, een verantwoorde slaapplek met beddengoed en de voeding. De voeding bestaat uit (eten: bood, cracker, fruit van het seizoen, drinken: roosvicee, dik sap, thee, halfvolle melk, tussendoortjes: koekje, plakje ontbijtkoek, soepstengel, rozijntjes). De vraagouder zorgt voor: de luiers, fles met flessenspeen, flesvoeding, slaapzakje, een setje reservekleding en eventueel een speen en een knuffel.

Gastouderbureau

Als u gebruik wilt maken van de kinderopvangtoeslag moet er ook een contract komen met een gastouderbureau. Kinderkolder legt u uit hoe dit in zijn werk gaat. Het is raadzaam om kinderopvang toeslag aan te vragen. Afhankelijk van uw inkomen krijgt u dan 23 tot 97% van de opvangkosten vergoed.

De gastouderbureaus waar ik op dit moment mee samen werk zijn:

Huisregels

Om het voor iedereen veilig en hygiënisch te houden zijn er een paar huisregels bij Kinderkolder, De kinderen lopen niet met schoenen aan in huis,dit in verband met de hygiëne van de baby’s die over de vloer tijgeren en kruipen. Ook mag er niet worden gerend in huis.
Alle huisregels staan beschreven in het pedagogisch plan van Kinderkolder.

Overdracht

Als de kinderen worden gebracht is er tijd om de bijzonderheden van de nacht en evt. de vorige dagen door te nemen. Als u het kind ophaalt nemen we tijd om de bijzonderheden van de opvangdag met u door te spreken.

Persoonlijk mandje

Ieder kind heeft een eigen mandje bij Kinderkolder. Hierin worden de persoonlijke spullen van het kind bewaard, zoals luiers, slaapzakje, speen en slaapknuffel.

Uitstapjes

Als de groep het toelaat, vind ik het ook erg leuk om met de kinderen een uitstapje te maken. Bijvoorbeeld lopend met de tweelingbuggy of fietsen met de bakfiets. We gaan dan bijvoorbeeld naar een speeltuin of de kinderboerderij.

Verschonen

Behalve voor het slapen is er geen vast verschoon moment. Kinderen worden verschoond zodra ze ontlasting hebben gehad en tussen de activiteiten door bij voldoende plas in de luier.

Voeding

Ik vind het belangrijk dat kinderen tijdens de opvang gezonde voeding krijgen. Bij Kinderkolder krijgen de kinderen verantwoord voeding, fruit en tussendoortjes. De enige uitzondering hierop is het (kleine) koekje dat de kinderen ’s middags krijgen.

Kennismaking

Indien u meer informatie wilt over de opvang bij Kinderkolder dan kunt u ons bereiken via de email: info@kinderkolder.nl of via de telefoon 0320-223924. Vrijblijvend een keer komen kijken kan altijd.

Nieuwsbrief

Onregelmatig komt er een nieuwsbrief uit met de laatste nieuwtjes van de opvang. Zodat iedereen weet wat er allemaal te gebeuren staat bij Kinderkolder.

Opzegtermijn

De opzegtermijn van de opvang bedraagt één maand en de opvang is per dag opzegbaar.