Welkom bij Kinderkolder

Welkom op de site van gastouderopvang Kinderkolder. Mijn naam is Gabby Wieten. Ik woon sinds 2001 met mijn gezin in Lelystad. Ik ben getrouwd met Gert Jan en we hebben 3 puberzonen. In 2003 is gastouderopvang Kinderkolder een feit geworden, eerst 14 jaar lang in de Gondel en nu in de Landstrekenwijk. Sinds 2003 heb ik zo’n 60 gastkinderen opgevangen in mijn huis.

Ik geniet er van om kinderen te zien opgroeien en ontwikkelen en dat ik ze in dit proces mag begeleiden. Onder andere door activiteiten aan te bieden die uitdaging geven in de ontwikkeling van ieder kind.

Ons huis

Ons huis heeft een grote huiskamer en een grote afgesloten tuin, alle ruimte dus voor de kinderen om te spelen, te bewegen en knutselen aan een grote tafel. We hebben in de tuin konijnen en cavia’s in een groot hok. Binnen in huis hebben we geen huisdieren.

Op de bovenverdieping heb ik speciale bedjes voor de gastkinderen die voldoen aan de veiligheidsnormen van de GGD. Bij Kinderkolder liggen alle kinderen op een eigen kamer, zodat ze elkaar niet wakker houden en iedereen aan zijn rust toe komt.

Spelen

Dagelijks zijn wij buiten. We spelen in de tuin, of gaan naar de speeltuin in de buurt en langs de eendjes. Soms gaan we er met de bakfiets met zijn allen op uit, gezellig naar de kinderboerderij, de bibliotheek, een speeltuin wat verder weg, of we brengen een bezoekje aan het bos of Ballorig. In de bakfiets zit een speciale babyschaal en een dreumeszitje, zodat iedereen veilig mee kan.

Ik ben gediplomeerd pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3), en in bezit van het diploma kinder-EHBO. Ik heb het certificaat van SBB (voorheen Calibris), wat inhoud dat ik stagiaires mag opleiden en begeleiden. Soms is er dan ook een stagiaire bij ons in de opvang. Dit betekent extra handen en ogen om leuke dingen te doen met de gastkinderen, dingen die in mijn eentje niet mogelijk zijn.

In 2014 en 2015 heb ik een opleiding gevolgd om VVE Gastouder te worden. Sinds 2015 ben ik dan ook gecertificeerde erkende VVE Kiki gastouder.

Veiligheid

Met mijn zorgzame en vrolijke karakter neem ik de zorg van uw kind(eren) graag over in mijn veilige, leerzame en geborgen omgeving. In de loop van de jaren heb ik ervaring opgedaan met kinderen met autisme, astma, diabetes, ADHD en ADD. Ook deze kinderen zijn van harte welkom bij Kinderkolder. Alle foto’s van kinderen op deze website zijn geplaatst met toestemming van de desbetreffende ouders.